MUĞLA / MENTEŞE - Kafaca 100.Yıl Ortaokulu

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN KOMPOST PROJESİ

STEM (Science (Fen Bilimleri), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi kapsamında yapılan kompost kompost projesi.

Okulumuz Kafaca 100. Yıl Ortaokulu ve İlkokulu öğrencileri, kompost yapımının sürdürülebilir ekolojik tarıma nasıl katkı sağladığı konusunda bilinçlenmesini sağlamak, kırsal alanlardan kolaylıkla elde edilebilecek malzemeler ile çöpe atılabilecek organik mutfak malzemelerinden organik tarımda verimi artırma alternatifleri konusunda bilinçlenmesini sağlamak, bu aktiviteyi yaparken işbirliği ve takım halinde çalışma yapmanın faydalarını ve keyfini yaşamak, bu çalışma sonucu sürüdürülebilir sağlıklı ve verimli tarım yapabilme becerisi kazandırmak, bu disiplinlerin gerçek hayatta uygulanabilirliğini keşfetmek için STEM (Science (Fen Blimleri), Tecnology(Teknoloji), Engineering(Mühendislik) ve Mathematics(Matematik) projesi kapsamında çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 16:15 - Görüntülenme: 24